Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да си оправим тракащите JTD-та :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от RoMAN Покажи съобщение
    Еми изглежда и състоянието на веригата е от значение. Радвам се, че при мен не е толкова зле и само маслото ми оправя ситуацията.
    Винаги съм казвал че си късметлия .
    Колко километра мина досега, ако си писал някъде нагоре сори, ама може и да съм го проспал..
    "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Първоначално публикувано от souze Покажи съобщение
      Винаги съм казвал че си късметлия .
      Колко километра мина досега, ако си писал някъде нагоре сори, ама може и да съм го проспал..
      Засега с това масло съм изминал малко, 300 и нещо само градско. Да се надяваме, че така ще се задържи.

Comment

Засега с това масло съм изминал малко, 300 и нещо само градско. Да се надяваме, че така ще се задържи.
        Не няма да се задържи ,днес слушах една мареа и същата работа
        ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

Първоначално публикувано от plamen76 Покажи съобщение
          Не няма да се задържи ,днес слушах една мареа и същата работа
          След колко километра мислиш, че ще се разтрака?

Comment

След колко километра мислиш, че ще се разтрака?
            Както ти писах в първия пост до около 1000км мисля че ще се разтрака(мое мнение)просто маслата показват такава износиостойчивост
            ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

Лелееееее какво облъчване има тук...Ама яко...

П.П. И 10на40 въобще не е за тая кола, освен в случайте, когато колата гори по- тънкото 5на40, но това е въобще друга тема!
              Selenia T.D 10w40 е масло, което отговаря на изискванията за този двигател(А сегашното 10в40 дори ги НАДМИНАВА значително, спрямо 10в40 от 97г.)с което е излязла от завода 166...

П.П Не ме разбирайте погрешно!!...Хубаво е човек да си кара колата с по-нови и по-хубави масла!!!! Ама хайде да понамалим радиацията
              Attached Files
              Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
              exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
              ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
              ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
              by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                Лелееееее какво облъчване има тук...Ама яко...

Selenia T.D 10w40 е масло, което отговаря на изискванията за този двигател(А сегашното 10в40 дори ги НАДМИНАВА значително, спрямо 10в40 от 97г.)с което е излязла от завода 166...

П.П Не ме разбирайте погрешно!!...Хубаво е човек да си кара колата с по-нови и по-хубави масла!!!! Ама хайде да понамалим радиацията
                Алелуя най накрая един човек се е усетил. Също така честит празник на разбирачите на масла.
                Last edited by RoMAN; d.m.y г., 17:34.

Comment

пак казвам карай си я така с 10на40 и кефи се на слънцето! Тука колко хора ти казаха, че нищо не си направил слагайки 10на40, но ти си знаеш най- добре! И да ти трака и да не ти трака колата, не ме боли за тебе

П.П. Много добре ги знаеш празниците- успешна вечер ти желая
                  Last edited by titanium; d.m.y г., 20:26.
                  Добавките, тиксото и телта не ремонтират Вашата кола!!!

Comment

Може и аз да бъркам, ама какво общо има първата цифра преди W за износения двигател?
                    По мои спомени има значение втората, т.е. когато маслото се стопли да запазва по-висок вискозитет, за да уплътнява ...., но това важи за по-стара концепция мотори.
                    Не знам дали JTD може да понесе нещо от сорта на 5W50 или 10/15W50 ... може да го плюне през разните му там дупчици

Колега Роман,
                    много са ниски температурите в Русе за такива масла и експерименти ...

п.с. Не случайно RACING маслата са с високи 2-ри цифри (0W60, 10W60 и т.н.)

п.п.с. Не пробвайте да слагате грес в маслото, резултатът е ясен
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
                      \
                      Колега Роман,
                      много са ниски температурите в Русе за такива масла и експерименти ...
                      Колега, предната година двигателя си тракаше целогодишно с WR. Даже самото тракане започна с преминаването към това масло. Алфата ми преди да предмина на 5х40 не е тракала така никога Просто ми отне определено време докато се усетя.

Comment

• Първоначално публикувано от RoMAN Покажи съобщение
                        Колега, предната година двигателя си тракаше целогодишно с WR. Даже самото тракане започна с преминаването към това масло. Алфата ми преди да предмина на 5х40 не е тракала така никога Просто ми отне определено време докато се усетя.
                        Тука мисля че си в грешка. Колата в момента не ти трака поради следните причини:
                        1. Маслото ти е супер ново
                        2. Зимата загрява по малко дизела, особено ако го караш на къси разстояния, а веригата трака когато загрее колата.

Ето спецификациите на двете масла WR http://flcf.onion.it/commonfile/eng/...2_stec_ENG.pdf се представя по добре във всички дисциплини или поне не по зле от TD http://flcf.onion.it/commonfile/eng/...1_stec_ENG.pdf . И понеже се ползва определението за масло "по-тънко" нека някои обясни какво значи. Сигурно цената е замесена.

П.С. С какво TD е по добро някои да обясни.
                        Fiat Punto 1.4GT 1996
                        Hyundai Tucson 2.0 2007
                        Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Еми карам си я доста из града, не знам могат ли да се нарекат точно дълги или къси разстояния... Оня ден бях 1 час в задръстване и пак не се разтрака. Ще покарам така до пролет и ще кажа отново резултат

Comment

Еми карам си я доста из града, не знам могат ли да се нарекат точно дълги или къси разстояния... Оня ден бях 1 час в задръстване и пак не се разтрака. Ще покарам така до пролет и ще кажа отново резултат
                            Абе хораааа.... нямате ли книжки за колите си. Там много ясно си пише: ТД или WR ... като определено WR е по скъпото (от там си правя и извода) и по хубаво масло. Дават го за по ниски температури. Ако може да си позволиш WR ... ok... ако искаш ТДто ... пак ок.... ето и ВФТИ това ви го казва!!!
                            Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
                            Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

Колега,
                              колата си е твоя и можеш да правиш всичко с нея

п.с. Едно тракане при JTD може да идва от доста неща
                              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
                                ..............................
                                п.с. Едно тракане при JTD може да идва от доста неща
                                За конкретното тракане няма спор, от веригата е
                                "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Working...
                                X